Mooi en ontroerend: Shalva band met ‘zanger uit de VAE in ‘Bridge over Troubled Water”

Screenshot YouTube

Lezers van Joods.nl weten dat ik een groot fan ben van de Shalva band uit Israël, bestaande uit gehandicapte musici en zangers. Regelmatig heeft Joods.nl dan ook aandacht besteed aan deze unieke band. De video die nu is verschenen, bracht velen in Israël tot tranen. Daarin speelt de band samen met het Jerusalem Symphony Orchestra en Tareq Al Menhali uit de Emiraten, ‘Bridge over Troubled Water’.

Onlangs werd online het jaarlijkse gala-evenement van de American Friends of Shalva gehouden, met als thema ‘Bruggen bouwen naar de toekomst’.

Uit een verklaring van Shalva blijkt dat de organisatie al begonnen was actief samen te werken met hun tegenhangers in de VAE. Het doel is om de aandacht voor de gehandicaptenzorg in de hele regio te bevorderen.

Shalva zei dat “Bridge Over Troubled Water” werd gekozen vanwege zijn opbeurende boodschap. De combinatie van Hebreeuws, Arabisch en Engels was bedoeld om een ​​krachtige boodschap van eenheid, vrede en samenwerking af te geven. De teksten in het Hebreeuws werden gezongen door de Shalva Band, en de Arabische teksten werden gezongen door de Emirati-zanger Al Menhali.

De oprichter en president van Shalva, Kalman Samuels, zei over het evenement: “We hebben ‘Building Bridges to the Future’ gekozen als thema voor de viering van ons 31 jarig bestaan om de manier te weerspiegelen waarop Shalva een meer inclusieve samenleving inspireert en bruggen bouwt tussen individuen. Dit jaar met een bijzondere focus op onze nieuw ontwikkelde relaties in de Arabische wereld als onderdeel van de Abraham-akkoorden”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)