EyeYon Medical breidt klinische proeventegen oogziekte naar AMC in Amsterdam uit

Screenshot YouTube

De in 2011 door Dr. Ofer Daphna, Nahum Ferera en Dr. Arie Marcovich opgerichte Israëlische startup EyeYon Medical heeft de voltooiing aangekondigd van 21 miljoen euro aan Serie C-financiering. Deze wordt geleid door CR-CP Life Science Fund. Een wereldwijd strategische leider in de oogheelkundige industrie.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de klinische proeven uit te breiden met de EndoArt. Dit is het eerste synthetische implantaat waarmee artsen chronisch hoornvlies oedeem kunnen behandelen met een minimaal invasieve operatie waarmee het menselijk weefsel niet aangetast wordt. 

EndoArt is opgericht om om de wachtlijst van meer dan 13 miljoen die een hoornvliestransplantatie nodig hebben te verminderen. Klinische proeven, die al aan de gang zijn in geselecteerde medische centra in Europa, hebben de veiligheid en werkzaamheid van de baanbrekende technologie van EyeYon Medical reeds aangetoond.

Klinische proeven zijn al aan de gang in geselecteerde medische centra in heel Europa, waaronder het AMC in Amsterdam, IVRC in Heidelberg, Instituto de Microcirugia Ocular (IMO) in Barcelona en in Israël Soroka Medical Center, Rambam Health Care Campus, Tel Aviv Sourasky Medical Center en Barzilai Medisch Centrum .

Ze hebben allemaal de veiligheid en werkzaamheid van de baanbrekende technologie van EyeYon Medical aangetoond. De nieuwe financiering zal helpen om deze proeven uit te breiden naar nieuwe landen in Europa, evenals in de VS en Azië.

Nahum Ferera, CEO van EyeYon Medical, zei in het persbericht : “De overweldigende belangstelling om deel te nemen aan onze laatste financieringsronde weerspiegelt het vertrouwen dat investeerders hebben in onze unieke technologie. Samen met ons team van experts hebben we een nieuwe oplossing ontwikkeld die al baanbrekende resultaten heeft opgeleverd in proeven bij mensen. De laatste investeringen positioneren EyeYon Medical als een wereldwijde pionier op het gebied van oogheelkunde en hoornvlieszorg.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!