Grote investering in Via Surgical uit Israël door bedrijf uit Taiwan

Het FasTouch hechtfixatiesysteem. Screenshot YouTube

De Israëlische ontwikkelaar van nieuwe chirurgische fixatieoplossingen, Via Surgical, heeft bekendgemaakt dat het Taiwanese productiebedrijf Catcher Technology een aanzienlijke investering heeft gedaan in het bedrijf.

De financiering is de eerste investering van Catcher in de industrie van medische hulpmiddelen en zal Via Surgical niet alleen helpen de ontwikkeling en productie van de technologie van het bedrijf te ondersteunen, maar heeft ook tot doel om te groeien in de regio Azië-Pacific.

Via Surgical heeft het FasTouch hechtfixatiesysteem ontwikkeld, een nieuwe afsluitbare hechtdraad met gesloten lus voor het beter aanmaken van hechtingen.

Volgens het persbericht maakt deze technologie hersteloperaties minder arbeidsintensief voor chirurgen en herstel minder pijnlijk voor patiënten.

Via Surgical werd door Catcher gekozen als onderdeel van een verkenningsproces dat werd uitgevoerd met de Israel Economic and Trade Mission in Taipei.

Catcher is een wereldleider op het gebied van precisieproductie in de informatie- en communicatietechnologie-industrie. Het bedrijf werkt aan uitbreiding naar de medtech-, elektrische voertuigen- en 5G-industrie.

“We zijn verheugd om samen te werken met Catcher, omdat het ons zal helpen de productie van onze chirurgische fixatietechnologieën op te voeren”, aldus Lena Levin, medeoprichter en CEO van Via Surgical.

“We zijn ook de Israeli Foreign Trade Administration dankbaar dat ze ons aanbeveelt als een van de toonaangevende ontwikkelaars van medische technologie in een land dat vooroploopt op het gebied van medische innovatie. Dit is een echte bevestiging van onze inspanningen en zal ons ondersteunen bij het uitbreiden van onze technologische ontwikkeling naar andere chirurgische gebieden. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)