Productie elektronische quarantaine-armband wordt versneld

De elektronische armband met app. Foto SuperCom

Het Israëlische bedrijf voor digitale identiteitsoplossingen, SuperCom, heeft aangekondigd dat het de productie zal verhogen van zijn elektronische armband voor mensen die vanwege het coronavirus in quarantaine moeten, aangezien het proefproject op de luchthaven van Israël, Ben Gurion Airport, boven verwachting succesvol is gebleken.

Het recente pilotprogramma bood reizigers die op Ben-Gurion International Airport landden de mogelijkheid om thuis in quarantaine te gaan met behulp van de PureCare-technologies van het bedrijf, waaronder een gps- en Bluetooth-gebaseerde mobiele telefoon app en een elektronische armband.

Mensen die niet aan de pilot deelnamen, kregen de opdracht om in quarantaine te gaan in daarvoor aangewezen coronahotels.

SuperCom meldt dat de mensen die aan de pilot hebben deelgenomen een prettige en comfortabele ervaring hebben gehad en dat het Israëlische ministerie van Volksgezondheid interesse heeft getoond om het product grootschalig in te zetten op Ben-Gurion Airport. Als zodanig heeft het bedrijf zijn potentiële productiecapaciteit vergroot tot meer dan 20.000 eenheden per maand.

“We zijn erg blij met deze pilot, waarbij we onze gepatenteerde technologie hebben gebruikt met personen die in thuisquarantaine in Israël gingen en we zijn er trots op Israël te helpen bij het valideren van een belangrijke strategie om de verspreiding van het coronavirus te helpen verminderen”, zegt SuperCom President en CEO Ordan Trabelsi tegen ISRAEL21C.

Ondertussen hebben sommige commentatoren hun bezorgdheid geuit over de voorgestelde elektronische armbandoplossing, met name dat een privébedrijf informatie over de deelnemers in bezit krijgt. SuperCom heeft gegarandeerd dat persoonlijke informatie veilig blijft.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)