Zo werken de sneltests bij bedrijven en evenementen in Israël

COVID-19 sneltest. Fot ministerie van Volksgezondheid

Nu er in Israël steeds meer beperkingen worden opgeheven kan iedereen die om welke reden dan ook niet is gevaccineerd, of zich niet wil vaccineren, dezelfde rechten krijgen als houders van een het ‘Groene Paspoort’ onder voorwaarde dat er gebruik gemaakt wordt van een sneltest.

Grote winkelketens, hotels, evenementenhallen en andere plaatsen waar gevaccineerden naar toe kunnen, zijn inmiddels begonnen met het aanbieden van een sneltest.

Sneltesten zijn corona detectietests, gebaseerd op technologieën die geen laboratorium vereisen. Deze technologieën zorgen voor een snelle uitslag, 15- minuten vanaf het moment van nemen van een monster. 

Het is een nieuwe, nu nog experimentele, methode om opening van bedrijven en (grote) evenementen te vergemakkelijken. De verwachting is dat het niet lang zal duren voordat het gebruik algemeen is geworden.

Wat gebeurt er met iemand die positief wordt getest?

Iedereen bij wie het resultaat van de sneltest positief is, moet de locatie onmiddellijk verlaten en naar huis terugkeren om daar in quarantaine te gaan. Het zal ook nodig zijn om zo snel mogelijk, maar niet later dan 48 uur, een PCR-test uit te voeren om het resultaat te verifiëren. Als uit deze test een negatief resultaat komt is men vrijgesteld van verdere quarantaine. Als het opnieuw positief wordt bevonden, gelden de huidige quarantaine regels.

Krijg je toegang met een andere negatieve test?

Toegang tot de groene markering-activiteit op basis van tests is alleen toegestaan ​​op basis van een negatief resultaat met de sneltest die ter plaatse wordt uitgevoerd. Een andere negatieve test, zelfs als deze vlak voor het tijdstip van het toegang krijgen werd gedaan, geeft geen toegang tot de locatie. Ook is een negatief resultaat alleen geldig om voor de locatie waar deze is afgenomen. De uitkomst van de sneltest is niet geldig voor andere plekken of evenementen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)