In Israël wordt niet alleen de exodus uit Egypte gevierd maar ook het einde van COVID-19 (VIDEO)

Screenshot YouTube

Zaterdagavond 27 maart 2021 was een gedenkwaardige avond in Israël, doordat voor het eerst na een jaar het gevoel van vrijheid weer terug was en deze keer kon het niet meer symbolisch zijn, namelijk op de avond dat Pesach begon met de traditionele Seider.

Waar de Seider van 2020 door velen in eenzaamheid of slechts met het gezin werd doorgebracht, was zaterdagavond de ene helft van Israël weer op weg om de andere helft te bezoeken en zo gezamenlijk de Seideravond te vieren met de daarbij behorende uitgebreide maaltijd.

Iets wat Israël uniek maakt omdat er geen ander land ter wereld is waar dit gebeurt en waar je ‘s nachts om 2 uur in de file op een van de snelwegen staat.

En ja, ook ik deed dat en ging naar een van de kinderen in Tel Aviv om gezamenlijk weer een heerlijk ouderwetse avond te hebben.

Terwijl het verhaal van de Exodus uit Egypte werd gelezen, realiseerden wij ons dat we opnieuw vrij zijn, deze keer van het coronavirus.

Vrij zijn om gezamenlijk met familie en vrienden Seideravond te vieren, vrij zijn om tijdens deze Pesachweek, tochten te maken, de natuur in te trekken, de Negev of de Golan te bezoeken, doen wat je wilt.

De afgelopen dagen was iedereen vrij om Pesach boodschappen te doen, kon iedereen op een normale manier zich voorbereiden op Pesach en dan met name de Seideravond.

Met 55% van de Israëlische bevolking gevaccineerd is dit een bijzonder gevoel, en waardeert iedereen “het vrij zijn”.

Chag Pesach Sameach en geniet van deze muzikaler Seider waarin het Israël Philharmonic de traditionele Seider songs speelt!

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)