Israël op weg naar steeds meer slimme betaalterminals

Statistieken van de implementatie van slimme betaalterminals in Israël. Via Bank of Israël

Israël liep wat achterop wat betreft het contactloos betalen, maar daar komt nu verandering in. Volgens de Bank of Israel is er een nieuwe mijlpaal bereikt, want sinds eind januari vormen slimme terminals 54% van alle terminals in Israël. Het aantal slimme transacties staat op ongeveer 23% van alle transacties.

Volgens de Bank of Israël zal het aantal slimme terminals en het aantal slimme transacties naar verwachting ook in de komende periode blijven toenemen, met het einde van de lockdown en de hernieuwing van de commerciële activiteiten.

De Bank of Israel spoort nu handelaren aan die de overstap naar het geavanceerde EMV-protocol (Europay MasterCard Visa) nog niet hebben voltooid om contact op te nemen met hun hardware leverancier om de overstap te maken.

Per 31 juli 2021 zijn transacties bij alle bedrijven, behalve in uitzonderlijke gevallen, alleen mogelijk via de EMV-standaard, aldus de centrale bank. Een programma gelanceerd door de Small and Medium Business Administration bij het ministerie van Economie en Industrie en door het ministerie van Financiën maakt het voor kleine bedrijven mogelijk om tot 80% van de opstartkosten terug te krijgen.

De bank van Israël merkte op dat EMV-technologie een aantal voordelen heeft. De betaalterminal kan worden ingesteld voor klanten die de betaling zelf kunnen uitvoeren, en contactloze betalingen kunnen worden gedaan met creditcards, digitale portemonnees, draagbare technologieën en verschillende betalingstoepassingen.

“Het plan van de Bank of Israel om betaalkaartactiviteiten in Israël te verschuiven naar EMV is in lijn met geavanceerde economieën en maakt nieuwe en innovatieve voorstellen in Israël mogelijk”, aldus Oded Salomy, directeur van de afdeling Betalings- en afwikkelingssystemen van de Bank of Israel.

“We zien al verschillende digitale portemonnees die de afgelopen maanden in Israël zijn begonnen en een aantal extra entiteiten, nationaal en internationaal, zullen naar verwachting dit jaar in Israël op dit gebied actief zijn. De Bank of Israel zal het gebruik van geavanceerde betaalmiddelen in Israël blijven promoten ten behoeve van bedrijven en klanten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!