Israël wordt eerste land met een wet om testen van autonoom rijdende auto’s mogelijk te maken

Een zelfrijdende auto wordt door Mobileye in Jeruzalem getest. Foto Mobileye

Het Israëlische ministerie van Transport dringt aan op wetgeving om zelfrijdende voertuigen zonder bestuurder in Israël te bevorderen, aldus een verklaring van het ministerie. Dit zal Israël tot een van de eerste landen in de ontwikkelde wereld maken met een wet die het testen van autonome voertuigen aanmoedigt, aldus de verklaring.

De wetgeving zal een toename van het aantal tests voor deze autonome voertuigen mogelijk maken en bedrijven aanmoedigen om onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Israël op te richten.

Het ontwerp van de wetgeving zal zich bezighouden met het geven van de bevoegdheid aan de minister van Transport om richtlijnen vast te stellen voor het testen van deze voertuigen, ook met passagiers, om deze nieuwe technologieën te bevorderen.

Na deze experimenten zal toekomstige wetgeving het gebruik van autonome voertuigen voor andere aspecten van het dagelijks leven mogelijk maken, waaronder openbaar vervoer en carpooldiensten.

Autonome voertuigen zijn de afgelopen jaren in Israël getest, maar ze hadden altijd een “chauffeur” achter het stuur voor het geval er menselijke tussenkomst nodig was. Vanwege de technologische vooruitgang heeft het ministerie besloten om volledig driverless testen te promoten.

“Het promoten van deze wetgeving is een belangrijke stap die het mogelijk maakt om geavanceerde tests uit te voeren in autonome voertuigen”, zei Minister van Transport Miri Regev. “Dit is een essentiële stap, waarvan het succes in de nabije toekomst de uitbreiding van het openbaar vervoer mogelijk zal maken en de positie van Israël als supermacht in dit dynamische veld zal versterken.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!