Vacs.live uit Israël zorgt voor transparantie in wereldwijde vaccinatienummers

Screenshot vacs.live

Onlangs is in Israël vacs.live opgericht om het publiek te voorzien van vaccinatiecijfers met als doel het vergroten van het positieve vaccinatiebewustzijn en het totale aantal vaccinaties dat wereldwijd wordt toegediend.

In de nabije toekomst willen ze laten zien welke impact het COVID-19-vaccin heeft op de wereldwijde economische en gezondheidsstatistieken. Vacs.live gaat er prat op dat het zijn gegevens en inzichten gemakkelijk verteerbaar maakt voor zijn gebruikers en dat het zich houdt aan verantwoorde gegevens en AI- praktijken.

Vacs.live is opgericht door voormalige Israëlische inlichtingenofficieren die zich realiseerden dat er een probleem was met de manier waarop COVID-19-vaccinatiegegevens en -informatie aan het publiek werden verstrekt.

“Er waren twee belangrijke problemen die ik met de gegevens zag”, zegt mede-oprichter Ori Riechman. “Of de gegevens waren moeilijk te begrijpen, of ze werden vertekend door de motivaties van de auteur(s) of uitgever(s).

“In een tijd waarin economische en sociale systemen meer dan ooit afhankelijk zijn van gegevens, is het van vitaal belang dat de gegevens die aan overheidsinstellingen, bedrijven en mensen worden verstrekt, zoveel mogelijk de waarheid weerspiegelen. Er zijn gevolgen voor de gezondheidszorg, reizen en de wereldeconomie als mensen data-gestuurde beslissingen nemen op basis van foutieve of bevooroordeelde data.

Momenteel kunnen gebruikers met vacs.live vaccinatiecijfers bekijken op mondiaal, land of staatsniveau. De getoonde gegevens omvatten het totale aantal mensen dat het eerste vaccin, en het eerste en het tweede vaccin hebben gekregen, het percentage van de totale populatie dat is gevaccineerd en het percentage van de totale populatie dat is gevaccineerd en / of hersteld van COVID -19. 

Het team werkt aan het toevoegen van nieuwe functies aan het platform, waaronder schattingen van de groepsimmuniteit op mondiaal, land- en staatsniveau, correlaties tussen vaccinatiegraad en sterftecijfers, werkloosheidscijfers en andere sociaaleconomische factoren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!