Israëlische fietsavonturier sterft, maar zijn organen redden 6 levens

Roei Sadan. Screenshot YouTube

“De moeder van Roei Sadan maakt zich 24/7 zorgen om haar zoon”. Dat was de openingszin van het profiel uit 2011 dat ISRAEL21C maakte van de fietsende avonturier Roei “Jinji” (“Roodharige”) Sadan.

Hij legde toen het laatste deel van 66.000 kilometer lange solo fiets- en inspirerende lezingentour af. Deze leverde hem de titel van onofficiële diplomaat voor het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken op.

Jinji heeft tijdens zijn escapades veel schokkende gebeurtenissen overleefd. In 2015 bracht een val van de Stok Kangri-berg in Noord-India hem zes maanden in het ziekenhuis waar hij tegen alle verwachtingen in herstelde.

Op 10 maart, toen hij aan het trainen was voor een nieuwe grote fietstocht in Noord-Amerika, werd Jinji aangereden door een toerbus dicht bij zijn huis in Kibbutz Rosh Hanikra in het noordwesten van Israël.

Deze keer kon hij niet worden gered. Jinji stierf twee dagen later in het Galilee Medical Center in Nahariya.

Deze buitengewone Israëlische man had echter eerder een orgaandonorkaart getekend .

Zijn rouwende ouders stemden met de donatie in. Hierdoor werd de transplantatie van ‘Jinji’s’ vitale organen in het Beilinson Hospitaal, het Schneider Children’s Hospitaal en het Ichilov Hospitaal in Tel Aviv, mogelijk.

Een 58-jarige man kreeg beide longen van ‘Jinji’. Een 55-jarige vrouw kreeg een nier. Een 66-jarige man ontving zijn hart. Een 35-jarige vrouw kreeg zijn andere nier en zijn alvleesklier. En zijn lever werd gedeeld door een 51-jarige man en een tweejarige peuter.

“Ik bedank al het medische en verplegende personeel, transplantatiecoördinator Eva Steiner, en de families van de overledene voor hun nobele gedrag door in te stemmen met de donaties en zo levens te redden.”

Joods.nl en ISRAEL21c voegen zich bij mensen over de hele wereld die rouwen om de tragische dood van Roei “Jinji” Sadan en maken een diepe buiging voor zijn familie omdat ze zijn opgestegen geest in anderen hebben laten voortleven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)