Israëlische hulp na grote explosie in Equatoriaal-Guinea

Foto IDF woordvoerders eenheid

Afgelopen week is een Israëlische hulpdelegatie naar Equatoriaal-Guinea vertrokken nadat een grote explosie van een wapen- en munitiedepot voor veel doden en gewonden heeft gezorgd.

De delegatie bestaat o.a. uit twee behandelteams, onder leiding van de plaatsvervangend Chief Medical Officer kolonel Dr. Noam Fink, en omvat ongeveer 60 leden. De meesten zijn artsen en verpleegsters van het Medical Corps.

Inwoners van het gebied die door de explosie gewond waren geraakt, werden uitgenodigd op de Israëlische spoedafdeling die was geopend voor gratis behandeling.

Op zaterdag en zondag werden ongeveer 100 mensen behandeld en 11 operaties uitgevoerd. De medische staf blijft hun patiënten monitoren in samenwerking met vertegenwoordigers van de lokale overheid.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Tegelijkertijd heeft het opsporings- en reddingsteam van het Home Front Command, samen met lokale ingenieurs van de overheid, de ontploffingslocaties onderzocht. Dit vond plaats om de schade te beoordelen en gebouwen te lokaliseren die onderhoud en reparatie nodig hebben, voordat de lokale burgers daar weer gaan wonen.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Een team van het Medical Corps en het Home Front Command is begonnen met trainen van personeel van lokale ziekenhuizen. De training omvat instructies hoe om te gaan met noodscenario’s. Het Israëlische team onderhoudt contact met hulp uit het buitenland en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Kolonel Dr. Noam Fink zei :“Het moreel van het team is hoog en de bemanningsleden zetten hun volledige capaciteit in. De operatiekamers worden van 7 uur ‘s ochtends tot 19 uur’ s avonds bemand. Ziekenhuismanagers, regeringsvertegenwoordigers en burgers van het land hebben hun bewondering uitgesproken over de inzet en toewijding van het Israëlische team. We zullen onze samenwerking met de lokale autoriteiten voortzetten en medische hulp blijven bieden aan de bewoners van het gebied. Dit is de geest van de IDF en de geest van Israël.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)