MegaPOP, een nieuw elektro-optisch Surveillance Systeem

MegaPop. Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) breidt zijn familie van de elektro-optische/IR payloads uit met de introductie van MegaPOP. De geavanceerde elektro-optische payload, ontwikkeld door TAMAM, IAI’s elektro-optische en navigatiesysteemafdeling.

De nieuwe payload is ontworpen voor toepassingen zoals zee- of landgrenscontrole, bewaking van gevoelige faciliteiten en andere operationele missies die bijzonder langdurige bewakingsprestaties vereisen. Het systeem kan gelijktijdig verschillende high-definition vision sensoren gebruiken, aldus het persbericht.

MegaPOP neemt tegelijkertijd een video via een thermisch / HD-kanaal op met nachtzicht, een HD-kanaal voor daglicht in kleur en een innovatief HD SWIR-technologiekanaal. De continue zoomfunctie biedt de eindgebruiker uitvoer van hoge kwaliteit, ook als het weer erg slecht is.

Extra systeemfuncties zijn onder meer digitale tracking, gespecialiseerde beeldverwerking en aanvullende methoden voor gegevensverwerking en automatisering van bewakingsmogelijkheden. Een ingebouwd gyro-stabilisatiesysteem zorgt voor stabiele beeldvorming onder alle weersomstandigheden. Geavanceerde digitale interfaces maken de bediening eenvoudig, ook op afstand.

Volgens Avi Elisha, IAI’s TAMAM Division GM bij de Systems, Missiles & Space Group is MegaPOP het resultaat van tientallen jaren opgedane ervaring. “Met MegaPOP zullen onze klanten profiteren van geavanceerd en verbeterde bewakingsprestaties. Deze leveren in elk gebied een compromisloze beeldkwaliteit en optische detectie van bedreigingen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)