Oude familiefoto’s komen tot leven met ‘Deep Nostalgia’

Het Israëlische online genealogie- en DNA-testbedrijf MyHeritage heeft onlangs een nieuwe functie uitgebracht die rechtstreeks uit de wereld van Harry Potter lijkt te komen. Met behulp van deep learning-technologie kunnen stilstaande beelden van individuen worden omgezet in bewegende, expressieve versies.

MyHeritage heeft de tool ‘Deep Nostalgia’ genoemd als een manier om familieleden uit oude foto’s weer tot leven te brengen.

De de afgelopen dagen heeft ‘Deep Nostalgia’ de sociale media stormenderhand veroverd. Duizenden gebruikten de tool om oude familiefoto’s te animeren en zijn er al meer dan 10 miljoen video’s gemaakt en gedeeld via sociale media.

De nieuwe functie biedt een ‘animeer’-optie die automatisch een video van ongeveer tien seconden kan produceren waarbij het onderwerp van de foto glimlacht met de ogen knippert en rondkijkt. Wanneer je lid bent van de website, kun je het hier uitproberen. 

“De app heeft ongeveer acht verschillende re-enactment-indelingen die zijn opgenomen met verschillende acteurs. Het systeem kiest degene die het beste bij de foto past”, legt Gil Perry uit, mede-oprichter en CEO van D-ID uit Tel Aviv, het bedrijf dat de technologie creëerde.​ 

De technologie die D-ID gebruikt met MyHeritage is slechts een van de mogelijkheden, zei Perry. “We krijgen nu verzoeken van musea, documentairemakers, wenskaartbedrijven, foto-apps, sociale netwerken en videoproductiehuizen. 

Daarnaast hebben we ook een oplossing die tekst of audio omzet in een video van een pratend persoon. Stel je voor dat ik je een sms of een spraakbericht stuur, en je zou een video kunnen zien waarin mijn gezicht de woorden tegen je uitspreekt. Dit is technologie die voorheen niet mogelijk was. 

“Het is een moderne seance,” vertelde de Israëlische Ayala Zamir-Glick aan Channel 12.

Anderen hebben de tool gebruikt om verschillende historische of religieuze figuren tot leven te brengen, zoals Jezus Christus, George Washington, Mozart en meer.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!