Reuven Rivlin stemt voor de laatste keer als president van Israël

President Rivlin brengt zijn stem uit. Foto Mark Neyman (GPO)

President van Israel Reuven (Ruvi) Rivlin heeft zijn stemrecht vandaag uitgeoefend bij de verkiezingen voor de 24e Knesset en stemde op het stembureau op de Yefe Nof-school in Jeruzalem.

Meteen na het uitbrengen van zijn stem, riep Rivlin, voor de laatste keer als president, alle Israëlische burgers op om te gaan stemmen en zei: “Ook deze keer vraag ik jullie om te gaan stemmen. Ik stem vandaag voor de laatste keer als president, maar vooral doe ik dat als bezorgde burger. Een zeer bezorgde burger”.

De president voegde eraan toe: “Ondanks alle moeilijkheden van de huidige situatie zijn verkiezingen voor de Knesset het hoogtepunt van onze democratie. Vier verkiezingen in twee jaar tasten het vertrouwen van het publiek in het democratische proces aan, maar alleen jullie kunnen invloed uitoefenen. Er is geen andere weg.”

De president bedankte de Centrale Verkiezingscommissie onder leiding van rechter Fogelman en zei: “Ook bij deze verkiezingen verzekert de commissie het recht van elke Israëliër om te stemmen en dat het proces zal worden uitgevoerd volgens de voorschriften in het hele land. Ze doen dit in het licht van vele uitdagingen, met name die van het aanpassen van de verkiezingen aan de coronaviruspandemie, aan bedreigde populaties en voor degenen die in quarantaine zijn. “

‘Lieverds, voor de laatste keer, en vanuit het hart van de president naar die van jullie – ga alsjeblieft stemmen. Voor onze kinderen en kleinkinderen, voor ons allemaal ‘, zei de president aan het einde van zijn toespraak.

Vanuit het stembureau bezocht de president het centrale verkiezingscomité van de Knesset, zoals hij tijdens zijn ambtsperiode bij elke verkiezing heeft gedaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)