Israëlische organisatie redt levens van kinderen uit Gaza

Screenshot YouTube

De Israëlische organisatie Save a Child’s Heart heeft sinds 1995 meer dan 5700 kinderen behandeld met hartziekten. Ongeveer 50% van de kinderen komt uit Gaza, Irak en Marokko. Meer dan 40% komt uit Afrika en de rest komt uit Azië, Oost-Europa en Amerika.

Daarnaast leidt de organisatie medisch personeel op van partnerlocaties over de hele wereld. Dit vindt plaats in het Wolfson Medical Center in Israël. Alle facetten van pediatrische hartzorg komen daarbij aan bod. Deze kennis nemen ze mee naar hun thuisland om kinderen in nood te helpen.

Sinds 1996 maken Palestijnse kinderen uit Gaza en de Westelijke Jordaanoever kennis met het vrijwillig medische team van Save a Child’s Heart. Wekelijks kunnen Palestijnse gezinnen in de hartkliniek terecht voor een gratis consult of behandeling. De missie van de organisatie is bruggen te bouwen. Dit werk gaat door in zowel oorlog als vredestijd.

Wij vonden het tijd om te laten zien wat Save a Child’s Heart dagelijks in Gaza doet, zoals uit onderstaande video blijkt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)