Hoe gaat de nieuwste vuilnisauto in Tel Aviv heten?

De nieuwste vuilnisauto. Fot Gemeente Tel Aviv-Jaffo

De gemeente Tel Aviv heeft bedacht dat haar nieuwste vuilnisauto een naam moet hebben. Er is een wedstrijd uitgeschreven waarbij het publiek wordt gevraagd een naam te verzinnen. De winnaar ontvangt een paar leuke prijzen.

De nieuwste vuilniswagen is een stillere, in Duitsland gemaakte Faun Rotopress die meer afval kan bevatten en daarom minder ritten door de smalle straatjes van Tel Aviv hoeft te maken.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun keuze voor de naam van de truck voor 23 maart opgeven op de wedstrijdwebsite. Een panel van juryleden, waaronder een lid van de Academie voor Hebreeuwse Taal, zal vervolgens de naam kiezen.

De winnaar van de wedstrijd wint een overnachting in een hotel in Tel Aviv. Tot de andere prijzen behoren andere toeristische attracties van Tel Aviv of een ritje in de vrachtwagen.

De vrachtwagen, die wordt beschouwd als een zeer economische vuilniswagen, heeft lagere bedrijfskosten omdat hij alle soorten vuilnisbakken kan legen en ook organisch afval kan verzamelen, aldus de Faun-website.

De gemeente zal in Tel Aviv voor en tijdens het Pesachfeest, een periode van het jaar die bekend staat om zijn grote hoeveelheid afval en puin, zo’n 40.000 ton afval inzamelen.

Het vinden van een nieuwe naam voor de nieuwste aanwinst van de stad is een eeuwenoude traditie in Tel Aviv, zei burgemeester Ron Huldai in de persverklaring.

De eerste burgemeester van de stad, Meir Dizengoff, wendde zich vaak tot de nationale dichter Hayim Nahman Bialik wanneer hij zocht naar Hebreeuwse namen en woorden voor nieuwe projecten in de ontluikende stad.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!