AI kan nu het beste embryo uitkiezen om te implanteren voor IVF

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Louise Brown, ‘s werelds eerste’ reageerbuisbaby ‘, werd in 1978 geboren door middel van in-vitrofertilisatie (IVF). Bij IVF ontmoeten sperma en eicel elkaar buiten het lichaam en wordt het beste resulterende embryo in de baarmoeder geïmplanteerd in de hoop op een gezonde zwangerschap.

“Er zijn sindsdien veel vorderingen gemaakt in de biowetenschappelijke aspecten van IVF, maar het blijft achter bij andere branches in de gezondheidszorg wat datawetenschap betreft – en er zijn veel data die niet worden gebruikt”, zegt Eran Eshed, CEO en medeoprichter van Fairtility , aan ISRAEL21c.

Hoewel IVF in Israël gratis is voor twee zwangerschappen, is de behandeling in de meeste landen duur, gemiddeld kost het bijvoorbeeld in de Verenigde Staten ruim 16.000 euro per behandeling. Drie pogingen gaan het budget van de meeste aanstaande ouders te boven. Naast het financiële aspect, gaat de behandeling met gepaard met spanning en emoties.

Embryo-rangschikking, zegt Eshed, is waar het proces vaak mislukt.

“De embryoloog rangschikt ergens tussen de twee en 15 bevruchte eicellen op basis van hun potentieel om een ​​gezonde zwangerschap te creëren, en beslist welke hij aan de moeder overdraagt”, legt hij uit. Fairtility past kunstmatige intelligentie (AI) en computervisie toe. De voorspellingsnauwkeurigheid van de implantatie overschrijdt 90 procent in tests.

“Mensen hebben beperkingen die computers niet hebben. Ons product overtreft de nauwkeurigheid van menselijke embryologen ver en automatiseert het proces om het efficiënter te maken ”, zegt Eshed, wiens vorige bedrijf, halfgeleiderfabrikant Altair, in 2016 werd overgenomen door Sony.

Embryonics en AIVF

Fairtility is niet het enige Israëlische bedrijf dat ernaar streeft het IVF-succes te verbeteren met behulp van een kunstmatig intelligente embryonale rangschikking.

Embryonics  en AIVF ontwikkelen ook op data gebaseerde AI-oplossingen om de capaciteiten van menselijke embryologen te vergroten.

Embryonics meldt dat zijn Ubar-technologie, die een techniek gebruikt die geometrisch diep leren wordt genoemd, klinische proeven ondergaat in Oekraïne. De klinische proeven in de VS beginnen dit jaar. Ubar zal naar verwachting het algehele slagingspercentage van het IVF-proces met gemiddeld 10% verbeteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)