Thuiswerken zal voorlopig de norm blijven

Screenshot OurCrowd

Uit een enquête onder Israëlische bedrijven die door VC-fonds OurCrowd is gehouden, blijkt dat veel Israëlische startups verwachten dat voor hun werknemers thuiswerken in 2021 de norm blijft. Slechts een klein deel van de bedrijven verwacht dat al hun werknemers tegen 1 juli weer naar kantoor kunnen komen.

Zelfs nu vaccinaties tegen het coronavirus in Israël en wereldwijd worden uitgerold, ziet slechts 14,3% van de ondervraagde bedrijven hun werknemers tegen 1 juli 2021 permanent terug op hun werkplek in kantoor. De overgrote meerderheid, 85,7%, voorspelt een combinatie van kantoor en thuiswerken.

De gegevens zijn gepubliceerd als onderdeel van de OurCrowd Jobs Index, gebaseerd op gegevens van 100 bedrijven die in de portefeuille van het VC-fonds zitten.

De eerste driemaandelijkse enquête die door OurCrowd is vrijgegeven, volgt vacatures en wervingspatronen bij hightechbedrijven in Israël en in het buitenland. Alle gegevens zijn gebaseerd op een enquête en het vacaturegedeelte van de OurCrowd-website, waar meer dan 100 bedrijven die in de portefeuille van OurCrowd zitten actuele vacatures vermelden.

Uit de gegevens blijkt dat startups begin 2021 honderden vacatures wilden invullen. Het aantal vacatures bij OurCrowd-bedrijven in Israël en in het buitenland is in de tweede helft van 2020 bijna verdrievoudigd tot 912. Bij De OurCrowd-bedrijven in Israël zijn de vacatures sinds mei 2020 met 400% gestegen en stonden in januari op 219, zo bleek uit de gegevens.

De vraag naar personeel nam in 2020 voor de meeste functies toe, maar groeide volgens de enquête het snelst voor software-ingenieurs. Er was een toename van 55% in de vraag naar software-ingenieurs sinds het begin van de pandemie, vergeleken met 10% voor verkoop- en bedrijfsontwikkeling, operations en product professionals.

Ongeveer een derde van de ondervraagde bedrijven zei dat ze tijdens de pandemie intensiever werkten dan vóór de crisis en dat ze verwachten dat de banengroei zal aanhouden tot 2021. Ongeveer 23% gaf aan dat ze in een langzamer tempo mensen hadden aangenomen sinds het begin van de pandemie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)