Heroes Hackathon in Jeruzalem helpt overlevenden van de Holocaust

Heroes Hackathon-organisatoren bij Synamedia in Jeruzalem. Foto door Shay Druyak via ISRAEL21C

Een virtuele hackathon gewijd aan het helpen van oudere overlevenden van de Holocaust trok 200 jonge ontwikkelaars uit Israël, Macedonië, Polen, Duitsland, Engeland en Denemarken

Gedurende drie dagen tijdens het Pesachfeest – 30 maart tot 3 april – gebruikten teams van voornamelijk universiteitsstudenten hun codeervaardigheden om 27 producties te presenteren. Juryleden van de Heroes Hackathon kozen er een paar uit om te ontwikkelen.

“Er waren geen prijzen; het was vrijwilligerswerk ten behoeve van de mensheid”, zegt Lion Ben-Ness Vanunu, CEO en oprichter van Brave Together. Deze Israëlische non-profitorganisatie initieerde vorig jaar de jaarlijkse hackathon bij het R & D-centrum van multinational Synamedia in Jeruzalem.

“Het hoofddoel van onze ngo is om mensen te inspireren om overlevenden van de Holocaust als helden te zien en hun verhalen niet als een geschiedenisles maar als een springplank naar activiteit”, zegt Ben-Ness Vanunu tegen ISRAEL21c.

Het Brave Together-evenement werd ook gehouden in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het HUJI Innovation and Entrepreneurship Center van de Hebreeuwse Universiteit, Amazon AWS, Elbit Systems, AnD Ventures en FIDF Impact.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)