In 2022 rijden de eerste zelfrijdende auto’s in Tel Aviv

Zelfrijdende auto van Mobileye. Screenshot YouTube

“In 2022 zullen de eerste volledig zelfrijdende auto’s in Tel Aviv rondrijden”, deze opmerkelijke uitspraak deed professor Amnon Shashua, CEO van Mobileye, in een interview met het Israëlisch dagblad Haaretz.

Deze eerste volledig zelfrijdende auto’s zullen taxi’s zijn, aldus Shashua, maar in 2024/2025, nadat er voldoende ervaring mee is opgedaan, zullen mensen in Israël en de rest van de wereld zelfrijdende auto’s kunnen aanschaffen.

Dat betekend een verregaande verandering van het dagelijks leven. Stel je rijdt in een file en je kan ondertussen de krant lezen of je favorite tv serie bekijkt omdat je als bestuurder niet meer op het verkeer hoeft te letten.

Maar ook verkeersongelukken zullen tot het verleden behoren omdat auto’s met elkaar zullen communiceren. Niemand hoeft nog een auto te bezitten, omdat ze worden gedeeld en binnen een decennium is er geen rijbewijs meer nodig omdat auto’s geen chauffeur meer hebben.

Professor Shashua tijdens het interview. Screenshot YouTube

In januari dit jaar schreven wij dat Mobileye in vier wereldsteden, Detroit, Parijs, Shanghai en Tokio, en mogelijk een aantal andere, zelfrijdende auto’s zou gaan testen.

Deze testen verlopen voorspoedig, aldus Shashua en hij verwacht dat zelfrijdende auto’s in twee fasen voor het publiek beschikbaar worden gesteld. De eerste fase bestaat uit autonome taxi’s die een persoon of een groep mensen kunnen vervoeren. In de tweede fase zal het voertuig ook te koop zijn voor particulieren.

Bekijk het interview met professor Amnon Shashua hieronder:

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)