Israël en de VAE brengen ondernemers met elkaar in contact

Ambassadeur van de VAE in Israël Mohamed Mahmoud Al Khajah (L) en Israëls mnister van Buitenlandse Zaken Gaby Ashkenazi. Foto GPO

De ambassadeur van de VAE in Israël, Mohamed Mahmoud Al Khajah, en Start-Up Nation Central (SNC), een non-profitorganisatie die het technologie-ecosysteem van Israël stimuleert, gaan een gezamenlijke taskforce opzetten om de innovatiesamenwerking tussen de twee landen te stimuleren.

Tijdens zijn bezoek aan de SNC-kantoren in Tel Aviv op maandag ontmoette de ambassadeur Eugene Kandel, de CEO van de non-profitorganisatie om samenwerkingsgebieden te bespreken, waaronder conferenties, doorlopende bijeenkomsten en programma’s om beide partijen te helpen meer te weten te komen over elkaars technische ecosystemen.

De partijen kwamen overeen om de vorig jaar opgezette UAE-IL Tech Zone-community te gebruiken als basis voor de nieuwe relatie. Gelanceerd in december, is de Techzone een innovatiegemeenschap met ruim duizend leden die is ontworpen om praktische samenwerking tussen de twee ecosystemen mogelijk te maken. 

“In termen van technische samenwerking is er een weg van kansen tussen de VAE en Israël die wachten om te worden benut”, zei Al Khajah in een verklaring. 

“We zijn hier om te identificeren welke sectoren kunnen gedijen op het gebied van technologische innovatie en om belangrijke partnerschappen te bouwen die een succes op de wereldmarkt zullen worden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!