Israëlisch-Arabische stad Sakhnin ontvangt voedselmanden tijdens Ramadan

Ramadan voedsel gereed om te worden geleverd. Foto MDA

Vrijwilligers van Magen David Adom hebben in de Israëlisch-Arabische stad Sakhnin in het noorden van Israël, geholpen bij het bezorgen van voedsel aan gezinnen in nood bij de start van de Ramadan maand.

Er werden onder andere tahini, suiker, zout, halva, soepen, drankjes en snoep aan gezinnen met een laag inkomen geleverd, meldt The Jerusalem Post.

MDA werkte hiervoor samen met lokale hulporganisaties in Sakhnin. Ze verzamelden en pakten persoonlijk de eerste ronde van voedselmanden in. Het is voor het vijfde jaar dat dit initiatief plaats vindt. Waar vorig jaar 600 voedselpakketten waren ingezameld en uitgedeeld, hoopt het MDA die jaar nog meer gezinnen te bereiken.

Senior medic Ahmed Badarna merkte op dat MDA een informatiecampagne heeft gelanceerd waarin wordt opgeroepen tot voedseldonaties voor het publiek. Daarbij wordt gevraagd om bepaalde producten die specifiek tijdens de maand Ramadan worden gebruikt, zodat “alle inwoners een respectabele maaltijd kunnen eten”.

Een sociaal initiatief waar we trots op zijn.

“Het is een belangrijke en sociaal initiatief van de MDA-teams in Sakhnin. Elk jaar werken zij de klok rond om alle inwoners van de stad te helpen een waardige Ramadan maaltijd op hun tafel te zetten. Daar zijn wij trots op” zei MDA-directeur-generaal Eli Bin. 

“MDA is een organisatie wiens levensreddende activiteiten verweven zijn met de levens van alle Israëlische inwoners van alle religies. We zullen in de toekomst de behoeftigen in het hele land blijven helpen en bijstaan. De MDA-familie wenst iedereen Ramadan Karim,” zo besloot Eli Bin.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!