“Groen paspoort” voor gevaccineerde toeristen

Aankomsthal Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Nu Israël heeft besloten vanaf 23 mei gevaccineerde toeristen toe te laten, zullen zij in aanmerking komen voor een document gelijkwaardig aan het Israëlisch “groene paspoort”. Daardoor is er toegang tot hotels, restaurants en attracties, zei een regeringsfunctionaris zondag.

Ook is Israël in vergevorderde gesprekken met de VS en verschillende Europese landen om vaccinatiecertificaten te erkennen, vertelde een regeringsfunctionaris aan The Jerusalem Post.

Al eerder werd toegestaan dat gevaccineerde buitenlanders met een eerstegraads familielid die Israëlisch staatsburger of permanent ingezetene is, sinds het begin van de maand op bezoek kunnen komen. Als na 23 mei het aantal dagelijkse besmettingen laag blijft, volgen individuele toeristen mits ze zijn gevaccineerd.

QR-code en paspoortnummer.

In beide gevallen is bij aankomst een serologische test vereist. Dit om de aanwezigheid van antilichamen in het bloed aan te tonen en de verplichte quarantaine te voorkomen.

Verschillende locaties, waaronder hotels, overdekte restaurants en evenementen- en cultuurhallen, zijn alleen toegankelijk via een zogenaamd “groen paspoort”. Dit is een document met een QR-code en een ID-nummer. Iedere gevaccineerde Israëli heeft deze middels een app in zijn smartphone.

Een mogelijkheid die momenteel wordt overwogen voor degenen die in Israël aankomen, is om een ​​QR-code te genereren die is gekoppeld aan hun paspoortnummer. Een mogelijkheid die vergelijkbaar is met wat wordt gedaan voor buitenlandse diplomaten die in Israël wonen en in het land zijn ingeënt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)