Israëlisch zaadbedrijf begint hennepkwekerij in San Diego

Hennepplanten die in Israël groeien uit unieke genetisch stabiele zaden.  Foto met dank aan CanBreed via ISRAEL21C

De huidige Amerikaanse markt voor hennepzaad is minstens een miljard dollar per jaar waard. In deze zee van kansen is het Israëlische zaadbedrijf CanBreed een boerderij met vergunning van 3,5 hectare begonnen in San Diego County, Californië.

De kleine boerderij zou een grote impact kunnen hebben door te produceren wat volgens CEO Ido Margalit, ‘s werelds eerste volledig stabiele, consistente hybride hennepzaden zijn voor gestandaardiseerde medicinale cannabis.

“Onze oplossingen zullen een aanzienlijke verandering veroorzaken”, zegt Margalit tijdens een interview tegen Abigail Klein Leichman van ISRAEL21c.

“Israël is een agronomische supermacht, maar het kan niet echt concurreren met landen met een veel grotere capaciteit voor landbouwproductie. Waar we goed in concurreren en meerwaarde bieden, is technologie. Zaden en genetica zijn technologie en dat is een grote kracht. ”

Meer dan drie jaar van onderzoek en ontwikkeling ging naar het antwoord van CanBreed op het probleem van genetische instabiliteit in hennepzaden.

Wettelijk gezien mogen hennep-cannabisplanten die in de Verenigde Staten worden gekweekt, niet meer dan 0,3 procent THC bevatten, een krachtige psychoactieve stof. In de praktijk zijn kwekers echter niet in staat geweest om de reproduceerbaarheid en het THC-gehalte te controleren om consistentie in het eindproduct te verzekeren.

“Tegenwoordig wordt minstens 20% van de bijna een half miljoen hectare hennep die in de VS wordt verbouwd, vernietigd omdat THC dat niveau van 0,3% overtreft. Nog eens 10% wordt samen met onkruid in de open velden vernietigd ”, zegt Margalit.

“Onze stabiele, uniforme hennepzaden geven de teler voorspelbaarheid. Onze gepatenteerde genome-editing-technologie verwijdert het gen dat verantwoordelijk is voor het enzym dat THC maakt, zodat deze variëteiten geen THC kunnen produceren”, legt hij uit.

“En de herbicideresistente genen zijn bewerkt zodat telers onkruidverdelger kunnen spuiten. Geen enkel zaadbedrijf combineert deze twee eigenschappen”, vertelt Margalit aan ISRAEL21c.

Hennep zaden. Foto CanBreed via ISRAEL21C

“Daarom hebben we de boerderij in San Diego County gekocht. We kunnen 30% van de groeicyclus in de VS besparen. Tegen eind 2021 zullen we beginnen met telen met als doel 12 miljoen zaden het eerste jaar en een uiteindelijke capaciteit van 50 miljoen zaden per jaar. “

Aangezien boeren hennepzaden in de VS kunnen verkopen voor 50 dollarcent tot een dollar per zaadje, biedt zelfs deze kleine boerderij een enorme marktkans.

Nobelprijswinnende technologie

Ido Margalit en Tal Sherman begonnen CanBreed in 2017 met ervaring uit hun eerdere functies bij de Europese zaadgigant Syngenta. Vanaf 2020 is het een portfoliobedrijf van het Smart Agro Fund van Tel Aviv.

Een staf van 21 medewerkers, waaronder 15 onderzoekers, heeft het YieldMax-portfolio met genetische eigenschappen ontwikkeld met behulp van CRISPR-Cas9-technologie voor het bewerken van genen, onder licentie van Corteva Agriscience en het Broad Institute of MIT en Harvard. De ontwikkelaars van CRISPR hebben de Nobelprijs voor chemie in 2020 gewonnen.

“CRISPR-technologie is gewasspecifiek en we zijn de eersten die deze met succes toepassen in cannabis”, zegt Margalit.

“Veel bedrijven beweren CRISPR op cannabis toe te passen, maar tot nu toe hebben ze gefaald vanwege dezelfde obstakels die we wisten te omzeilen. We zijn het enige bedrijf in cannabisplanten dat een CRISPR-licentie heeft gekregen van de octrooihouders”

De gemodificeerde genen die onder andere de THC-expressie en herbicideresistentie beïnvloeden, zijn gepatenteerde Israëlische technologieën, voegt Margalit eraan toe.

“Genoombewerking en het stabiliseren van de genetica vereist veel kennis van genetica en genetische markers. Ik krijg e-mails van meestertelers in de VS waarin staat dat dit onmogelijk is. Dat is een stadslegende die we graag weerlegden”.

CanBreed’s mogelijkheden voor het bewerken van genen zouden ook de structuur van de hennepplant kunnen aanpassen voor gemechaniseerd oogsten, het eiwitgehalte verhogen en laat het groeien in verschillende soorten klimaten.

R & D-boerderij in Israël

Terwijl het zijn nieuwe boerderij van 1 miljoen in Californië aan het ontwikkelen is, voltooide CanBreed onlangs ook de bouw van de grootste volledig gelicentieerde boerderij voor onderzoek, veredeling en zaadproductie van cannabiszaden in Israël.

CanBreed’s R & D-cannabisteelt in Givat Chen, Israël. Foto met dank aan CanBreed via ISRAEL21C

Deze boerderij van 1,1 hectare in Givat Chen heeft een vergunning van de Israeli Medical Cannabis Regulatory Authority om te experimenteren met 30 door haar ontwikkelde stabiele variëteiten en deze variëteiten te testen op verschillende commerciële cannabisteeltbedrijven in het land.

Na die proeven, waarschijnlijk in mei, is CanBreed van plan om op grote schaal de stabiele variëteiten te gaan produceren die het voor medicinale cannabis op de binnenlandse markt wil commercialiseren.

Als de Israëlische regering de export van cannabiszaden toestaat, zoals verwacht, zal de boerderij markten over de hele wereld voorzien van stabiele zaden, zegt Margalit.

“We zijn ook geïnteresseerd in China en Europa, maar Amerika is verreweg de grootste markt”

Dit artikel is overgenomen uit Israel21C.

Voor meer informatie klik hier

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!