Nooit meer naar je autosleutels zoeken

App van Cobra om autodeuren te openen en auto te straten. Foto Cobra

We kennen het allemaal en hebben het ook allemaal weleens meegemaakt. Je hebt haast om weg te gaan maar waar liggen de autosleutels? Met de slimme app van het Israëlische bedrijf Cobra behoort dit binnenkort tot het verleden.

Als eerste in Israël verkrijgbaar, maar binnen drie maanden ook in Europese landen en de VS, lanceert Cobra, een Israëlische fabrikant van veiligheidsvoorzieningen en deurvergrendelingssystemen voor auto’s, zijn Mobile-Key-technologie waarmee bestuurders hun voertuigen kunnen openen via een app op hun IOS of Android smartphone.

Je hebt dan in principe dezelfde geavanceerde functies voor het openen van je autodeuren en het starten van je auto zoals die worden aangeboden door Tesla en andere fabrikanten van luxe auto’s, zei het bedrijf bij de lancering van de app.

Er wordt een ​​kleine elektronische regeleenheid onder het dashboard van je auto gemonteerd die via Bluetooth samen met de smartphone-app werkt. Met de app kan de autobezitter deuren openen en sluiten, de kofferbak openen of de lichten laten knipperen, en natuurlijk de auto starten zonder de sleutel, dit alles met de smartphone app en regeleenheid in je auto.

Na installatie kan de autosleutel nog altijd worden gebruikt, dus de bestuurder heeft de mogelijkheid om het voertuig handmatig of via de app te openen, aldus het bedrijf.

In Israël zal de technologie beschikbaar zijn voor consumenten, zowel via de grootste auto-importeurs van het land als via de after-market. De installatie van het systeem, de aansluiting op het elektrische systeem van het voertuig en de standaardsynchronisatie nemen 60 minuten in beslag en kunnen door een gekwalificeerde technicus ook bij de klant thuis worden uitgevoerd, aldus het bedrijf.

De adviesprijs van Mobile-Key is 1.190 shekel (€ 303) plus BTW. De kosten van het systeem zijn inclusief installatie bij de klant, aldus het bedrijf.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)