Jom Ha’atsmaoetfeest in Nederland door 12 Joodse organisaties

Twaalf organisaties verzorgen samen het online Jom Ha’atsmaoet evenement van dit jaar

Op woensdagavond 14 april begint Jom Ha’atsmaoet, de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Het is dan 73 jaar geleden dat Israël onafhankelijk werd, na eeuwenlange onderdrukking van de Joodse bevolking door buitenlandse mogendheden. Ook in Nederland wordt dit jaarlijks gevierd met een groot feest en/of concert. Dit jaar bundelen twaalf organisaties hun krachten om een feestelijk online programma te verzorgen met o.a. veel muziek en dans en een speech van de Israëlische Ambassadeur Naor Gilon. Het feest zal plaatsvinden op de dag van Jom Ha’atsmaoet, op 15 april.

Het Programma en aanmelding

De twaalf organisaties (NIHS, PIG, NIK, LJG, Ambassade van Israël, CIA, JNF, Maccabi NL, Ijar, Bne Akiwa, Haboniem en Bendigamos) hebben de handen ineengeslagen en zo een uitgebreid feestelijk programma samengesteld met veel lokaal talent. Met muziek voor kinderen, jazz, klassiek, klezmer, dans en een toespraak van de Israëlische ambassadeur. De presentatie is in handen van Sharon Troostwijk.

17:30 uur Opening en welkom door Sharon Troostwijk
17:35 uur Concertino Kinderband – Israëlische kinderliedjes
18:10 uur Yentl Brooks – videoclip met zang
18:15 uur Maxim Heijmerink & Van Gogh trio – klassiek
18:50 uur Toespraak door Naor Gilon, Ambassadeur van Israël
18:55 uur Gina & Gino – dans
19:00 uur Jazz with a Punch
19:50 uur Gina & Gino – dans
20:00 uur When Klezmer Meets – feestelijke Israëlische muziek
21:00 uur Afsluiting

Gratis aanmelden kan via aanmelden@israelactie.nl .

Advertentie (4)