Nieuw Microsoft clouddatacenter in Israël gaat begin 2022 van start

Microsoft clouddatacenter. Foto Microsoft.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het regionale datacenter van de Amerikaanse technologiegigant in Israël begin volgend jaar clouddiensten gaat aanbieden aan Israëlische klanten, te beginnen met de Azure dienst en andere producten.

Oorspronkelijk zou het regionale datacenter naar verwachting in de loop van dit jaar operationeel zijn, maar die datum is nu definitief uitgesteld naar de eerste helft van 2022.

Naast de Azure dienst zullen later de cloudoplossingen voor Microsoft 365, Microsoft Dynamics en het Power Platform worden toegevoegd.

Volgens Ronit Atad, algemeen directeur van Microsoft Israel, is Israël “een broeinest voor digitale innovatie en ondernemerschap. Cloud technologie speelt een cruciale rol in nieuwe kansen voor lokale organisaties en gemeenschappen”.

De Israëlische datacenterregio zal bestaan ​​uit meerdere datacenterfaciliteiten met meer dan voldoende stroom, koeling en netwerken, aldus de verklaring. 

Azure-beschikbaarheidszones, bestaande uit minimaal drie zones, stellen klanten in staat om hun infrastructuur en applicaties te spreiden over verschillende datacenters, zodat Azure-klanten toegang hebben tot “zeer veerkrachtige diensten” om hun workloads en processen te ondersteunen, aldus de verklaring.

Het Israëlische datacenter van het bedrijf moet voldoen aan de beveiligings- en privacy vereisten voor gegevensopslag in Israël en Europa, aldus het bedrijf in de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)