StoreDot in onderhandeling om te fuseren met een Wall Street SPAC

StoreDot batterijen. Foto StoreDot

Twee maanden na de presentatie van zijn eerste generatie batterijen die in 5 minuten kunnen worden opgeladen is het Israëlische bedrijf StoreDot in onderhandeling om te fuseren met een Wall Street SPAC tegen een waarde van 3,5 miljard dollar (2,97 milard euro), volgens bronnen van Israëlische financiële dagblad Calcalist.

Investeringsbank JP Morgan leidt de onderhandelingen voor StoreDot, maar om welke SPAC het gaat is nog niet bekend. Een SPAC staat voor Special Purpose Acquisition Company (overnamebedrijf voor speciale doeleinden) en heeft als doel om naar de beurs te gaan en kapitaal op te halen om een bedrijf over te nemen of te fuseren.

StoreDot hoopt optimaal te profiteren van het huidige momentum van de markt, met talloze technologiebedrijven die de afgelopen maanden tegen hoge waarderingen zijn gefuseerd met SPAC’s. Bedrijven in de autonome en elektrische voertuigensector trekken bijzondere aandacht.

In een gesprek met Calcalist, twee maanden geleden, zei StoreDot-CEO Doron Myersdorf dat het de eerste keer was dat de wereld een standaard lithium-ion-accu heeft gezien die in vijf minuten volledig kan worden opgeladen.

“Maar, voegde hij er toen aan toe, “de technologie is nog niet in staat om accu’s van elektrische voertuigen op te laden zoals ons voor ogen staat. Wel is de demonstratie een sterk bewijs van de levensvatbaarheid van de XFC-oplossing (extreem snel opladen) van het bedrijf.”

“Voor eind 2021 zal een batterij voor elektrische voertuigen worden gepresenteerd en in 2022 zal het bedrijf het snelladen van een elektrische auto demonstreren”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)