Goedkeuring in Israël verwacht voor ‘doe-het-zelf’ corona sneltest

Foto via Quidel Xorporation

Een nauwkeurige corona sneltest voor thuisgebruik die zelf kan worden toegediend is ter goedkeuring voorgelegd aan het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, maakten de betrokken bedrijven dinsdag bekend.

De QuickVue At-Home-test is ontwikkeld door de Quidel Corporation in de VS en wordt in Israël geïmporteerd door de Rimipharm Group, die ook achter de snelle Sofia coronavirus-test zit, schrijft de Jerusalem Post.

Gebruikers kunnen de resultaten van de test in slechts 10 minuten ontvangen met een eenvoudig neusuitstrijkje die iedereen kan doen. De test is goedgekeurd door de FDA voor tieners van 14 jaar en ouder om alleen te uit te voeren en en kinderen van acht jaar tot 14 jaar met de hulp van een volwassene.

“Verander niets als je negatief bent, maar als je positief bent, blijf je thuis en isoleer je. Dat is een heel, heel krachtige epidemiologische benadering”, zei hij. “Maak je niet al te veel zorgen over de individuele statistieken – maar als je positief bent, ga dan niet naar buiten. Dat alleen – als we genoeg tests voor de gemeenschap zouden kunnen krijgen – zou deze uitbraken stoppen,” zei Michael Mina, assistent-professor epidemiologie en faculteits lid van het Center for Communicable Disease Dynamics aan de Universiteit van Harvard.

“Zolang het niet mogelijk is tieners en kinderen te vaccineren, is het essentieel dat we in Israël ook doorgaan met zelftesten, wat ouders kinderen voor onnodige quarantaine bespaard”, zei hij. “We hebben alle documenten ingediend voor een snelle import van de kit naar Israël. Quidel heeft al voorbereidingen getroffen om eerst naar Israël te verzenden – nu is het in handen van het ministerie van Volksgezondheid.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)