Tesla concurrent Geely Zeekr is al te zien op de wegen in Israël

Geely Zeekr. Fot Geely

Het is nog maar een week geleden dat de Chinese automaker de Zeekr onthulde, de nieuwe volledig elektrische auto van het merk, maar deze auto is nu al te bewonderen op de wegen in Israël.

Hoe dat kan onthulde het financiële dagblad Globes in een artikel waarin werd uitgelegd dat de auto’s worden getest als onderdeel van de samenwerking tussen het Chinese automerk Geely en Mobileye, de Israëlische ontwikkelaar van allerlei geavanceerde rijhulpsystemen.

Als onderdeel van die nauwe samenwerking zal het in Jeruzalem gevestigde Mobileye voor Geely een geavanceerd pakket voor autonoom rijden ontwikkelen en leveren, inclusief sensoren, chips en algoritmen.

De Zeekr van Geely is een regelrechte concurrent van Tesla en overtreft deze zelfs omdat de hij een actieradius heeft van 712 kilometer in zijn reguliere model en 606 kilometer voor zijn New European Driving Cycle (NEDC) emissiemodel.

De auto beschikt over twee elektromotoren die op de voor- en achteras worden gebruikt, en een maximale output bieden van 400 kW en in een oogwenk meer dan 700 Nm koppel creëert dat gelijkmatig kan worden verdeeld over alle vier wielen van de auto.

De batterij heeft een vermogen van 100 kilowattuur, waarmee hij een actieradius heeft van 712 kilometer voor zijn reguliere model en 606 kilometer voor zijn New European Driving Cycle (NEDC) emissiemodel De auto accelereert in 3,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Het Geely Zeekr-basismodel wordt in China verkocht voor € 35.050 tot maximaal €44.230 voor het high-performance model. De Zeekr is qua afmetingen vergelijkbaar met de Tesla S, namelijk 4.97 mtr lang , 1,999 breed, en een wielbasis van 3.005 mtr, en heeft een totale bagageruimte van 2144 liter, volgens Geely een van de grootste in zijn klasse.

De Zeekr kan snel worden opgeladen bij 360 kilowatt-stations, waarmee in slechts vijf minuten 120 kilometer aan bereik kan worden geladen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)