Apple Pay gaat vandaag live in Israël

Apple Pay. Foto YouTube

Apple’s digitale betalingsdienst, Apple Pay, is vanaf 5 mei in Israël beschikbaar en stelt iPhone- en Apple Watch-bezitters in staat hun apparaten te gebruiken om aankopen te doen in de meeste winkels in het land.

Apple heeft overeenkomsten gesloten met Israëlische banken en creditcardmaatschappijen voor de introductie van Apple Pay. Apple betaalt een gemiddelde vergoeding van 0,05% voor Apple Pay-transacties in Israël.

Voor Apple-gebruikers is dit een aanzienlijke verandering omdat iOS-gebaseerde apparaten – in tegenstelling tot hun Android-tegenhangers – niet konden worden gebruikt om externe betalingen te doen. Apple blokkeert op zijn apparaten de toegang tot de NFC-(Near-Field Communication) chip die wordt gebruikt voor externe betaaldiensten.

Zeven jaar na de eerste introductie van Apple Pay vindt het betaalsysteem zijn weg naar Israël. Jarenlang was het gebruik ervan in Israël technisch niet mogelijk.

Maar Israël heeft de afgelopen maanden een opmerkelijke uitbreiding gezien van slimme betalingssystemen door de verplichting van de Bank of Israel aan bedrijven om slimme betaalterminals te gaan gebruiken.

Voor beveiligingsdoeleinden gebruikt de app op de ingebouwde veiligheidssystemen van de iPhone zoals de vingerafdruksensor, gezichtsherkenning of een gepersonaliseerde code. Bij diefstal kan de kaart los worden gekoppeld van het geselecteerde apparaat, zodat het niet nodig is om de kaart direct te annuleren.

Wat betreft de algemene acceptatie van Apple Pay in Israël: volgens de opdracht van de Bank of Israel moeten vanaf 31 juli alle bedrijven in Israël de EMV-terminals gebruiken waarmee Apple Pay werkt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)