Groot-Brittannië gaat investeerdersactiviteit in Israel stimuleren

Foto: Bewerking redactie

Groot-Brittannie richt een ‘VC-club’ op om investeerdersactiviteiten in Israël te stimuleren. Britse investeringen maken slechts 3% deel uit van investeringen in Israëlische startups in 2020, terwijl Amerikaanse investeerders bijvoorbeeld goed zijn voor 35% van het totale marktaandeel. Een nieuw forum is van plan de banden aan te halen en een inhaalslag te maken.

Vanuit de Britse ambassade heeft de UK-Israel Tech Hub samen met het advocatenkantoor Taylor Wessing de ‘VC-club’ opgericht. Dit is een forum voor samenwerking dat zal proberen de bilaterale banden te versterken en biedt de kans om business intelligence te delen.

Volgens het 2020-rapport van het IVC Research Centre blijven Britse investeerders achter in het totale marktaandeel. Aan de andere kant is er een groeiende interesse van Israëlische investeerders om toegang te krijgen in het VK.

Volgens een uniek rapport van de EU heeft de economische samenwerking tussen Israël en de Europese Unie zijn potentieel niet bereikt, met name wat de technologiesector betreft. Volgens Ido Alon is het een understatement om te zeggen dat Europeanen ondervertegenwoordigd zijn in de Israëlische innovatiescène. Alon heeft langer dan een jaar aan dit rapport gewerkt en merkt op dat de versterking van samenwerking een win-win situatie oplevert voor iedereen.

Avi Eyal, medeoprichter en managing partner bij het Israëlische VC-fonds Entrée Capital en lid van de VC-club, zegt dat er “een enorme golf van digitalisering en innovatie gaande is in zowel Israël als het VK.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)