Palestijnse terroristen openen vuur op militaire basis in Israel

In this photo released by IDF Spokesperson is a training of the Karkal battalion which is made up of male and female combat soldiers fighting side by side. Nov 14 2007. Photo by Yoni Markovitzki/IDF

Drie Palestijnen hebben vandaag het vuur geopend op een basis van de grenspolitie op Israëlisch grondgebied nabij de noordelijke Westelijke Jordaanoever. Twee van de aanvallers zijn gedood en één zwaargewond. Geen Israeli’s zijn gewond geraakt.

“De terroristen schoten bij de ingang van de basis. Grenspolitie en een IDF-soldaat reageerden door de drie terroristen te neutraliseren”, aldus de Israëlische politie in een verklaring. De gewonde aanvaller is door het leger overgebracht naar het Israëlische ziekenhuis Emek Medical Center nabij Afula.

De aanval vond plaats temidden van toenemende spanning in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

Woensdagavond werd een 16-jarige Palestijn door het Israëlische leger doodgeschoten en gisteren werd Yehuda Guetta begraven, de 19-jarige Israëlische student die is omgekomen als gevolg van verwondingen die hij opliep tijdens een drive-by schietpartij eerder deze week.

De vermoedelijke Palestijnse terroristen die Guetta hebben vermoord zijn inmiddels door veiligheidstroepen gearresteerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!