Knesset versoepelt coronabeperkingen, ook voor journalisten

Foto printscreen YouTube

Voor het eerst sinds 14 maanden zal het Israëlische parlement bijna volledig heropenen. Alle zetels in de plenaire zaal kunnen worden bezet en verslaggevers mogen weer naar binnen. De galerie die normaal gesproken voor journalisten is bestemd, was ingezet om op een veilige afstand te kunnen werken.

“Tijdens de coronacrisis heeft de Knesset een indrukwekkende prestatie bereikt, aangezien de kern van de parlementaire activiteit bijna gewoon doorging”, zei Knesset-voorzitter Yariv Levin donderdag aan TimesofIsrael.

Verleden jaar maart was de zaal tijdens de beëdigingsceremonie van de 23e Knesset leeg tijdens de feestelijke openingsspeeches. Dit jaar was de beëdiging van de 24e Knesset al een iets grotere aangelegenheid.

Het aantal COVID-19 patienten in ernstige toestand is deze week onder het aantal van 100 gedaald. Dit is het laagste niveau sinds juli 2020. De vaccinatiecampagne van Israël werpt hiermee vruchten af.

Israël bereidt zich voor om kinderen te vaccineren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar zodra de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hun goedkeuring geeft. De verwachting is dat hier volgende week mee gestart kan worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)