IDF bombardeert tunnelnetwerk van Hamas

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben maandagochtend een nieuwe reeks zware luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende locaties in de Gazastrook, waaronder een netwerk van ondergrondse tunnels van 15 kilometer lang.

Gedurende 20 minuten schoten 54 straaljagers van de Israëlische luchtmacht zo’n 110 raketten op 35 doelen af. Het was de derde nachtelijke aanval op het tunnelnetwerk van Hamas en onderdeel van een bredere operatie van de IDF om het ondergrondse tunnelsysteem van de terreurorganisaties in Gaza te beschadigen.

Inwoners van Gaza noemden de Israëlische aanval in de vroege ochtend de zwaarste sinds de gevechten een week geleden zijn begonnen. De luchtaanvallen veroorzaakten stroomstoringen en beschadigden honderden gebouwen, aldus de autoriteiten in Gaza.

De IDF zei dat het ook een door Hamas gegraven tunnelschacht had uitgeschakeld in de buurt van een kleuterschool en een moskee in het zuiden van Gaza. De IDF benadrukte dat het bij het onder vuur nemen van dit soort doelen zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen neemt om schade aan burgers te beperken.

Een dag eerder vielen vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht 9 woningen aan die toebehoorden aan hooggeplaatste Hamas-commandanten waar onder andere wapens waren opgeslagen. De huizen die werden beschoten waren van de Beit Hanoun-bataljonscommandant, Beit Hanoun-compagniescommandant, een compagniescommandant van het Sabara-bataljon in de stad Gaza en een compagniescommandant van het Shati-bataljon.

Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zeiden dat 42 mensen bij deze aanvallen zijn gedood, waaronder 10 kinderen.

Volgens de IDF zijn tussen zondagavond 19:00 uur en maandagochtend 07:00 uur ongeveer 60 raketten vanuit Gaza op Israël afgeschoten. Ongeveer 10 raketten ontploften in de Gazastrook. Zeker 9 raketten waren gericht op Beersheba en werden onderschept door Iron Dome of vielen op open plekken. Ashkelon en omliggende gemeenschappen waren ook het doelwit. Er waren geen onmiddellijke meldingen van verwondingen.

Sinds afgelopen maandag zijn er door Palestijnse terreurgroepen ongeveer 3150 raketten op Israël afgevuurd, waarvan er 460 zijn geëxplodeerd in Gaza.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)