Israëls allereerste transgender voetbalscheidsrechter

Afgelopen maandag heeft de befaamde Israëlische voetbalscheidsrechter Sapir Berman sportgeschiedenis geschreven. Voor het eerste sinds zij uit de kast is gekomen als transgender, heeft Berman het veld betreden voor een Premier League-wedstrijd tussen Hapoel Haifa en Beitar Jeruzalem.

Berman heeft jaren als voetbalscheidsrechter gewerkt in de Israëlische Premier League en kwam tot verbazing van vele vorige week publiekelijk naar buiten als vrouw. Berman zegt dat ze sindsdien veel steun heeft gekregen van familie, fans, voetbalofficials en spelers.

De Israëlische voetbal associatie reageerde via Twitter verheugd: “Dit is de eerste stap in een lange en prachtige reis. Sapir, we zijn trots om het met jou te mogen doen.”

Israëlische media schrijven dat Berman niet de eerste transgender-scheidsrechter is in de voetbalwereld. Eerder kwam de Britse scheidsrechter Lucy Clark in 2018 uit de kast als transgender.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!