Geen limieten meer bij Groene Paspoort evenementen in Israël

Het Groene Paspoort. Foto YouTube

Het coronakabinet van Israël heeft de opheffing goedgekeurd van alle beperkingen op het aantal bezoekers bij sport- en cultuurevenementen die worden gehouden onder het “Groene Paspoort” -systeem.

Volgens het plan is er geen limiet meer voor het aantal “Groene Paspoort”-houders wat sport- en cultuur evenementen mag bijwonen. De beperking wordt ook opgeheven voor sportscholen en openbare zwembaden.

Wel zullen sportscholen en openbare zwembaden werken volgens een apart “paars paspoort” -systeem, wat betekent dat degenen die niet zijn gevaccineerd ook kunnen deelnemen, onder voorwaarde dat ze zich houden aan de sociale afstandsregels.

Ook komt er een einde aan de capaciteitsbeperkingen in taxi’s.

Maandag werden in het land 62 nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld, met nog eens 45 sinds middernacht Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie staat op 838.688. Er zijn 1.235 actieve gevallen.

Het Groene Paspoort wordt afgegeven aan iedereen in Israël die gevaccineerd is tegen het coronavirus, of hersteld is van COVID-19. Ook kinderen jonger dan 16 jaar die negatief getest zijn op het virus en kinderen jonger dan een jaar kunnen worden toegelaten tot instellingen die werken onder de vereisten van het Groene Paspoort.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)