Luchtvaartmaatschappijen annuleren vluchten naar Israël

Vliegtuig van Etihad Airways, ter illustratie. Foto YouTube.

Grote luchtvaartmaatschappijen uit Europa, de VS en de VAE hebben vluchten naar Israël geannuleerd in het licht van de aanhoudende raketbeschietingen van militante groepen in de Gazastrook.

De luchtvaartmaatschappijen hebben zich teruggetrokken ondanks de maatregelen die Israël vorige week heeft getroffen om enkele inkomende vluchten te laten landen op Ramon Airport bij Eilat.

Op zaterdag hebben Fly Dubai en Etihad Air, twee luchtvaartmaatschappijen uit de Verenigde Arabische Emiraten, hun activiteiten stopgezet, melden Hebreeuwse media. Ze sloten zich aan bij Delta Air Lines (DAL), American Airlines (AAL), United Airlines (UAL), Lufthansa (DLAKF) en British Airways, die hun vluchten hebben geannuleerd na dagen van Palestijnse raketaanvallen en Israëlische luchtaanvallen.

De annuleringen hebben betrekking op vluchten grotendeels tot en met dinsdag. Uit het schema van Ben Gurion Airport blijkt dat veel luchtvaartmaatschappijen vanaf 19 mei wel weer vluchten hebben ingepland.

De drie Israëlische luchtvaartmaatschappijen, El Al, Arkia en Israir, daarentegen voeren speciale reddingsvluchten uit voor Israëliërs die door de annuleringen in het buitenland vastzitten.

Israir heeft vanmorgen vliegtuigen naar de Belgische stad Luik gestuurd. Een ander vliegtuig vertrekt maandag einde dag naar het Griekse eiland Kreta. Israir is van plan vandaag vliegtuigen naar Frankfurt, Londen en Parijs te sturen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)