Mount Meron tragedie, namen van slachtoffers

De tragedie tijdens de viering van Lag Ba’Omer bij Mount Meron heeft tot nu toe tenminste het leven gekost van 45 mensen. Er heerst groot verdriet. Onder deze slachtoffers zijn veel jonge mensen en kinderen.

In een persbericht gepubliceerd door ultraorthodoxe nieuwssites werden gisteren de namen van de doden vrij gegeven. Deze lijst zal nog worden bijgewerkt omdat nog niet alle slachtoffers zijn geïdentificeerd.

Diep schrijnend is het verhaal van Avigdor Hayut, waarover werd geschreven in Israëlische media. Wanneer sjabbat eindigde, moest hij het ziekenhuis waar hij zelf opgenomen was verlaten om zijn 13-jarige zoon Yedidia te begraven.

In Tel Aviv is zaterdagavond het gemeentehuis verlicht met de vlag van Israël om een eerbetoon aan de slachtoffers te geven. Op de muren rond de Oude Stad van Jeruzalem staat op de verlichte muren geschreven: “Jeruzalem deelt in het verdriet van de families die hun dierbaren hebben verloren”.

Afgelopen vrijdag, direct na de ramp, hebben meer dan tweeduizend Israëli’s bloed gedoneerd. Ook Benjamin Netanyahu heeft bij een mobiele eenheid van Magen David Adom bloed gedoneerd.

Magen David Adom bedankt het publiek voor deze hulpactie die slechts in een paar uur op gang kwam na de ramp. Ze herinneren het publiek er aan dat het bloed is bedoeld om levens te redden van de gewonden die nog in de ziekenhuizen liggen. Omdat het bloed niet langer dan 35 dagen bruikbaar is, wordt een oproep gedaan om de komende weken bloed te blijven doneren.

De organisatie heeft een speciale website voor dit doel online gezet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)