Nieuw massagraf ontdekt in Logoza

Maps

Nadat bijna twee jaar geleden een massagraf met slachtoffers van de Holocaust in Brest, Wit Rusland, was ontdekt, is er nu een nieuw graf ontdekt in Logoza. Op meerdere mediabronnen afkomstig van Anadolu news agency verschijnen op 30 april afbeeldingen van het graf dat 5 meter diep is.

De slachtoffers van de massamoorden in Wit Rusland waren hoofdzakelijk vrouwen, kinderen en ouderen meldt BeLTA, het Wit-Russisch persbureau. Alexei Volkov het hoofd van de nationale forensische onderzoekscommissie zei dat het onderzoeksteam bezig is de lichamen te identificeren, schrijft de Jerusalem Post.

Einsatzgruppen, andere Duitse soldaten, politiediensten en lokale collaborateurs in Oost-Europa begonnen met massale schietpartijen na juni 1941. De massamoorden hielden aan tot 1943 waarbij ongeveer 1,5 miljoen Joden werden vermoord. In Wit-Rusland zijn in totaal 800.000 Joden vermoord.

De beelden, van het persbureau Anadolu, tonen botfragmenten en skeletten, sommige met kogels in hun schedels en andere met schoenen die naast hun lichaam waren uitgestrooid. Op de foto’s waren ook munitie en persoonlijke voorwerpen, waaronder een sleutel en een gebroken kam, te zien.

Aan BeLTA vertelt de aanklager, generaal Andrei Shved in april dit jaar dat er een strafrechtelijke procedure is gestart wegens genocide op de Wit-Russische bevolking tijdens WO II. Deze procedure moet het mogelijk maken om daders en medeplichtigen te identificeren die ontsnapt zijn aan gerechtigheid voor de moorden, vernederingen en martelingen in de concentratiekampen en ghetto’s.

“De daders van de genocide die nog in leven zijn, moeten ter verantwoording worden geroepen. Ook de overleden oorlogsmisdadigers moeten worden genoemd. Tijdens de strafrechtelijke procedure zal het parket gebruik maken van internationale overeenkomsten over het verlenen van juridische bijstand. Met inbegrip van huiszoekingen, ondervraging en mogelijke uitlevering van de verdachte ” benadrukte Andrei Shved.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!