Excuses van Nederlandse uitgever voor boek over verraad van Anne Frank

Uitgeverij Ambo Anthos biedt excuses aan voor een boek over het verraad van Anne Frank. Een team van experts concludeerde daarin dat de Joodse notaris Arnold van den Bergh mogelijk het adres van het Achterhuis had doorgespeeld naar de Duitsers.

Ambo Anthos, dat het boek van de Canadese schrijver Rosemary Sullivan in Nederland uitgeeft, schrijft dat de uitgeverij een kritische houding had moeten aannemen. Verder zijn extra drukken van het boek uitgesteld en wacht de uitgeverij op “antwoorden van het onderzoeksteam op de vragen die zijn gerezen”. De verontschuldigingen zijn gericht “aan eenieder die zich door het boek gegriefd acht”, schrijft de uitgeverij in een verklaring.

Lees verder

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)