Rellen in Jeruzalem en Gaza, raketaanval op Zuid-Israël

Meer beelden van de rellen in Jeruzalem. Foto YouTube.

Volgens de woordvoerder van de IDF heeft de Israëlische luchtmacht eerder op zaterdagavond een militaire installatie van Hamas in de zuidelijke Gazastrook beschoten als reactie op raketbeschietingen vanuit Gaza op Israël.

Een aantal Palestijnse relschoppers raakte gewond bij de grens van de Gazastrook, te midden van onrust de afgelopen dagen rond de Tempelberg en geplande uitzettingen in de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem.

Volgens Palestijnse rapporten reageerde de IDF op de relschoppers in Gaza, die door de Palestijnse media de “nachtverwaringseenheden” werden genoemd, door traangas en rubberen kogels af te vuren. Zo’n 450 Palestijnen staken op vier locaties langs het hek tussen Israël en Gaza banden in brand en slingerden geïmproviseerde explosieven naar Israëlische soldaten.

Rond 01.30 uur werd er vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd op het zuiden van Israël. Raketalarmsirenes werden alleen geactiveerd in een open veld, waar het projectiel blijkbaar landde. Er zijn geen meldingen van verwondingen of schade.

Ook werden drie vuurballonnen vanuit Gaza richting Israël gelanceerd, die branden maar geen verwondingen veroorzaakten.

Zaterdagavond waren er nog meer rellen in Jeruzalem, die blijkbaar in de vroege uren van zondagochtend door de Israëlische veiligheidstroepen werden ingeperkt. Ruim 60 Palestijnen raakten hierbij gewond.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!