Versoepeling van regelgeving voor gevaccineerde familie

El Al vliegtuig. Foto ter illustratie.

Familieleden van Israëliërs die naar Israël op familiebezoek willen komen, kunnen nu een inreisvergunning aanvragen voordat ze een kaartje kopen, meldt de Jerusalem Post.

Vorige maand besloot de Israëlische regering om gevaccineerde eerstegraads familieleden van Israëlische burgers vrij toegang te geven het land te bezoeken, na maanden van buitengewoon strenge controles als gevolg van de coronapandemie.

Tot nu toe was het voor de familieleden die een inreisvergunning hadden aangevraagd, nodig om het bewijs te kunnen overleggen dat er een vliegticket was gekocht. De aanvraag kon pas 14 dagen voor de datum van de vlucht worden ingediend.

Israëlische consulaten die de aanvragen voor toegangsverzoeken moesten verwerken, werden overspoeld met aanvragen, waardoor de verwerking van de aanvragen vertraging opliep. In sommige situatie was het verzoek voor een inreisvergunning niet goedgekeurd op de datum van de vlucht, wat betekent dat de aanvrager de annuleringskosten moest betalen.

Na veel verzoeken om hulp met betrekking tot dit probleem te hebben ontvangen, zocht Minister van Diasporazaken Omer Yankelevich de afgelopen dagen een oplossing bij het Israëlische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De verplichting om een vlucht te boeken voordat een inreisvergunning wordt aangevraagd, is nu komen te vervallen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)