Israëlische luchtaanvallen tegen doelen in Noord-Syrië

Schade en brand na een Israëlische luchtaanval in Syrië op 5 Mei 2021. Foto Twitter.

Israëlische vliegtuigen hebben woensdag luchtaanvallen uitgevoerd in het noorden van Syrië, aldus de Syrische staatsmedia. Het is de eerste Israëlische luchtaanval in Syrië sinds vorige maand waarbij een Syrische luchtafweerraket in de Negev-woestijn terecht kwam.

Er zijn grote explosies gehoord en een brand waargenomen in de havenstad Latakia na de Israëlische luchtaanvallen. Ook zijn er doelen geraakt in Hama. Volgens de Syrische staatsmedia zijn er 6 gewonden en 1 dode gevallen.

Ook zou de Syrische luchtverdediging verscheidene Israëlische raketten hebben neergeschoten. De staatstelevisie zei dat 1 persoon werd gedood en 6 gewond. De slachtoffers zouden allemaal burgers zijn. In eerdere luchtaanvallen heeft Israël in Latakia raketten van Hezbollah uitgeschakeld.

De IDF onthoudt zich van commentaar in overeenstemming met haar beleid om operaties in Syrië te bevestigen noch te ontkennen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!