48% van de slachtoffers in Gaza was terrorist

Raketten worden op Israël afgevuurd vanuit de Gazastrook. Foto Youtube.

Zeker 48% van de Palestijnen die tijdens het Gaza-conflict van 10 tot 21 mei door het Israëlische leger werden gedood, had banden met terroristische groeperingen, meldt het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Centre.

Het inlichtingencentrum heeft de achtergronden onderzocht van de meer dan 200 Palestijnen die tijdens het conflict werden gedood door het Israëlische leger. Ook zijn de slachtoffers geïdentificeerd van de Hamas raketten die bij de lancering faalden en in de Gazastrook zijn ontploft.

Een aanzienlijk deel van de analyse door het Meir Amit Center is afkomstig van Hamas en de Islamitische Jihad die hun banden met specifieke “martelaren” op sociale media publiceren. Aanvullende informatie werd vergaard uit de media en andere bronnen.

Het rapport erkent dat er verschillende schattingen zijn over het aantal gedode Palestijnen, variërend tussen 240 en 260. Uiteindelijk werden 234 gevallen onderzocht, daarvan hadden 112 gedode Palestijnen banden met terroristische organisaties in de Gazastrook. De meerderheid, 63, was lid van Hamas, 20 gedode terroristen behoorden tot de Islamitische Jihad en 25 hoorden bij de terroristische vleugel van Fatah. De rest behoorde tot kleinere splintergroeperingen.

Van de Palestijnse burgers die werden gedood, waren er 52 kinderen, 38 vrouwen en vijf ouder dan 70 jaar. Velen daarvan waren familieleden van terroristen of woonden dicht bij terroristische locaties zodat ze stierven door de neveneffecten van aanvallen, hoewel ze zelf niet het doelwit waren.

Bovendien stierven 21 Palestijnen door afgevuurde terroristische raketten die bedoeld waren om Israël te treffen, maar in plaats daarvan in de Gazastrook tot ontploffing kwamen.

Een kill ratio van ongeveer 1:2 (1 gedode burger voor iedere 2 gedode terroristen) is redelijk maar niet spectaculair. In het Gaza conflict in 2008 wist Israël de verhouding gedode Palestijnse burgers versus gedode Palestijnse terroristen omlaag te brengen naar 1 op 30. Een aantal dat volgens professor Alan Dershowitz van de Harvard Law School het laagste aantal burgerslachtoffers vertegenwoordigt in de geschiedenis van terrorismebestrijding.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!