Brandballonnen vanuit Gaza; confrontaties aan de grens

Palestijnse terroristen bereiden brandballonen voor. Foto Twitter.

Israëlische troepen zijn dinsdag slaags geraakt met een klein aantal Palestijnse demonstranten bij het grenshek met Gaza terwijl de spanningen oplopen over een geplande mars van religieuze Zionisten in Jeruzalem.

Een Palestijn werd licht gewond door een schotwond in zijn been tijdens de rellen in de zuidelijke Gazastrook, meldt de IDF.

Hamas heeft gewaarschuwd dat het raketten op Israël zal afvuren als de mars doorgaat, maar Israëlische media melden dat volgens Palestijnse bronnen de terreurgroep in Gaza Palestijnse facties heeft opgedragen geen raketten af te vuren en hun activiteiten te beperken tot protesten aan de grens, inclusief het aansteken van branden in Israëlische velden met behulp brandballonnen.

Zeker 10 branden zijn dinsdag al uitgebroken in het gebied, allemaal veroorzaakt door brandballonen uit Gaza.

Ondertussen zijn extra batterijen van het Iron Dome raketafweersysteem ingezet in het zuiden van het land en op andere locaties na het dreigement van Hamas dat het raketten zal afvuren als reactie op parade.

Iron Dome batterij in Jeruzalem.

Volgens de chef van de generale staf van de IDF Aviv Kochavi bereidt de IDF zich voor op hernieuwde gevechten. Hij waarschuwde dat de IDF op raketbeschietingen vanuit Gaza ditmaal harder zal reageren dan tijdens het conflict in mei.

De jaarlijkse mars, bekend als de Vlaggenparade, vindt gewoonlijk plaats in mei, maar werd dit jaar afgebroken door raketvuur op Jeruzalem vanuit Gaza en het begin van een 11-daags conflict.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)