Duizenden deelnemers verwacht voor vlaggenmars Jeruzalem

Vlaggenmars langs de stadsmuur van Jeruzalem. Foto YouTube.

Duizenden deelnemers uit heel Israël zullen naar verwachting deelnemen aan de vlaggenmars dinsdagmiddag in Jeruzalem. De mars begint om 17:30 plaatselijke tijd (16:30 in Nederland).

Zeker 2000 politieagenten worden ingezet om het evenement te beveiligen, georganiseerd door Zionistische en religieuze groeperingen, terwijl politiediensten zich voorbereiden voor inzet in gemengde Joods-Arabische steden mocht het geweld opnieuw uitbreken, zoals vorige maand na confrontaties op de Tempelberg en tijdens het daaropvolgende conflict met Hamas.

De route van de mars gaat door de Arabische markt die tussen de moslim- en joodse wijken van de Oude Stad ligt. Winkels en kraampjes op de markt, die allemaal toebehoren aan Arabische verkopers en handelaars, werden dinsdagochtend gesloten uit angst voor geweld als ze open zouden blijven tijdens de mars, die om 17.30 uur plaatselijke tijd begint.

Deelnemers aan de mars komen uit het hele land en worden gebracht met bussen uit tientallen locaties, waaronder nederzettingen in Judea en Samaria, evenals Beersheba, Beit She’an, Petah Tikva, Bat Yam en andere plaatsen.

De route van de mars begint meestal bij de Damascuspoort en loopt door de moslimwijk naar het plein van de Kotel (Klaagmuur) in de Joodse wijk.

De goedgekeurde route voor de mars van maandag daarentegen leidt de processie grotendeels weg van de moslimwijk, in een poging om wrijving tussen de demonstranten en de Arabische inwoners van de Oude Stad te voorkomen.

De nieuwe route zal de parade langs de Damascuspoort leiden en langs de muren van de oude stad naar de Jaffapoort, waar de Arabische markt zich bevindt en uiteindelijk uitkomen op het plein voor de Kotel.

Het evenement wordt georganiseerd door een verzameling rechtse en religieuze organisaties, waaronder Im Tirtzu, de religieus-zionistische jeugdbewegingen Bnei Akiva, Ezra en Ariel, evenals verschillende regionale raden uit Judea en Samaria.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)