Ra’am-leider Abbas over vlaggenmars: we zijn tegen elke provocatie

Mansour Abbas, partijleider van de Islamitische Ra’am partij. Ter illustratie. Foto YouTube.

De voorzitter van de Ra’am-partij en coalitiepartner, Knesset-lid Mansour Abbas, zegt dat zijn partij “tegen elke provocatie” is met betrekking tot de voor vandaag geplande vlaggenmars in Jeruzalem en roept de politie op tot voorzichtigheid.

De mars stopt buiten de Damascuspoort waar er gedanst zal worden en gaat daarna verder buiten de oude stadsmuren naar de Jaffapoort, waar het door de Arabische markt tussen de Joodse en islamitische wijk zal gaan en vervolgens zal eindigen op het plein bij de Kotel (Klaagmuur).

“We zijn tegen elke actie die een provocatie is en mensen niet dichterbij brengt. Iedereen die deze mars heeft gezien, weet wat het doel is’, zei Abbas op 103FM, maar riep niet op om het evenement te annuleren.

“Ik hoop dat de politie en autoriteiten zich verstandig zullen gedragen en weten hoe ze elke escalatie en elke provocatie, elke wrijving en elke opruiing kunnen voorkomen.”
Hij merkte op dat de gebeurtenissen in Jeruzalem “gevolgen hebben voor de hele regio”, een toespeling op de aanval op Israël door Hamas in Gaza vorige maand te midden van spanningen rond Jeruzalem en het ernstige geweld tussen joden en Arabieren in Israël dat tegelijkertijd plaatsvond.

Meretz Knesset-lid Yair Golan, wiens partij ook een coalitiepartner is, riep ronduit op om de mars te annuleren.

“Het is niet alleen de vlaggenmars, er zullen meer nationalistische initiatieven komen waarvan het enige doel is om een ​​oorlog van Gog en Magog te creëren”, tweette Golan.
“Een handvol gestoorde mensen onder leiding van [extreem rechts MK Itamar] Ben-Gvir en [leider van de religieuze zionistische partij Bezalel] Smotrich zullen proberen de regio in brand te steken. Het lot van Israël zal worden bepaald door een verstandige meerderheid of door een gestoorde minderheid.

De politie maakte dinsdagochtend bekend dat de voorbereidingen voor de mars zijn afgerond, waarbij politiepersoneel, grenspolitie en vrijwilligers klaar staan om de openbare veiligheid te waarborgen.

Behalve de grenspolitie en andere korpsen zullen minstens 2000 politieagenten bij de operatie worden betrokken.

Vanaf 15:30 Israëlische tijd (14:30 in Nederland) worden de straten Haneviim, Devorah Haneviah, Heleni Hamalka, Sultan Suleiman en Shivtei Yisrael in Jeruzalem afgesloten, terwijl de Haim Bar Lev Street vanaf 17:00 uur wordt afgesloten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)