Gilad Shalit trouwt 10 jaar na vrijlating uit Hamas-gevangenschap

Gilat Shalit werd als soldaat tussen 2006 en 2011 gevangen gehouden in Gaza voordat hij in ruil werd vrijgelaten in een controversiële gevangenenruil waarbij Israël 1027 Palestijnse terroristen vrijliet.

Gilad Shalit, een voormalige soldaat van het Israëlische leger die tussen 2006 en 2011 gevangen werd gehouden door de Hamas-terreurgroepering in Gaza, trouwde woensdagavond met zijn verloofde, tien jaar nadat hij was vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil.

Shalit en Nitzan Shabbat, met wie hij al enkele jaren een relatie heeft, trouwden tijdens een ceremonie in Emek Hefer in centraal Israël.

Volgens de publieke omroep Kan waren de enige uitgenodigde familie en goede vrienden, die verplicht waren geheimhoudingsverklaringen te ondertekenen.

Het stel maakte vorig jaar hun verloving bekend.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!