Joodse gemeenschappen in Los Angeles huren veteranen in van het Israëlische leger ter bescherming

Magen Am

Na de golf van antisemitische aanvallen in de Verenigde Staten als gevolg van de anti-Israël protesten in mei helpen veteranen van de IDF wetshandhavers bij het beschermen van een joodse wijk in Los Angeles, Californië.

Magen Am (schild van de natie), een joodse veiligheidsorganisatie zonder winstoogmerk, begon een fulltime gewapende reactie en patrouille eenheid in april toen de wereldwijde spanningen begonnen toe te nemen. Bijna alle 12 Veteran Team Members (VTM) zijn lone soldiers, een term voor mensen zonder directe familie in Israël die daarheen verhuisden om dienst te nemen en te dienen in de IDF. De anderen dienden in het Amerikaanse leger.

De patrouille reageert momenteel alleen op oproepen uit het gebied Hancock Park-La Brea, maar is van plan volgende maand nog minstens acht IDF-veteranen toe te voegen en uiteindelijk ook het andere grote orthodoxe bevolkingscentrum van LA, de wijk Pico-Robertson bescherming te bieden. Hoewel het belangrijkste doel is om de Joodse gemeenschap van binnenuit te beschermen, zal Magen Am ook niet-joodse inwoners helpen die om hulp vragen.

Er zijn avonden waarop we achter elkaar worden gebeld, en er zijn avonden die gelukkig veel rustiger zijn, en er niet veel aan de hand is”, zegt Leibel Mangel, uitvoerend directeur van Magen Am’s Lone Soldier Veterans Program . “Het hangt echt af van de actualiteit. Met alles wat er gaande is in Israël en alle overloop die we hebben in Los Angeles, was er een periode van twee weken waarin het vrij non-stop was.

De patrouilles hebben gereageerd op tal van antisemitische misdaden, zoals een karavaan van mensen die met Palestijnse vlaggen zwaaiden en zei dat ze “over Joden probeerden te rijden”. Andere gemelde incidenten in de omgeving zijn onder meer aanvallen op joodse jongens, waaronder een 11-jarige die met een paintball werd beschoten en een 12-jarige die naar verluidt door een 50-jarige man in het gezicht werd geslagen. Mangel schatte dat het team in de eerste twee maanden van het programma ongeveer 100 telefoontjes ontving.

Volgens Mangel is de patrouille niet bedoeld om de politie van Los Angeles (LAPD) te vervangen, maar om sneller te reageren op situaties die niet levensbedreigend zijn. Ze delen vaak informatie met de politie en andere wetshandhavingsinstanties en kunnen 911 patchen via het verzendsysteem. “Alles wat we doen is in constante coördinatie met wetshandhaving”, zegt Mangel.

Patrouilleleden moeten Amerikaans staatsburger zijn of in aanmerking komen om in de Verenigde Staten te werken. Ze krijgen via fondsenwerving een uurloon uitbetaald en worden gerekruteerd, getraind en vervolgens bewapend met Glocks, tasers, pepperspray en handboeien.

De veteranen beginnen meestal met de bewaking van Joodse scholen of synagogen. Naarmate de leden meer ervaring opdoen en de unieke Joodse gemeenschap van L.A. beter begrijpen, gaan ze op patrouille. De wettelijke richtlijnen voor burgerarrestaties zijn gebaseerd op de opleiding van veiligheidsagenten. Als een arrestatie nodig is, kunnen ze een verdachte aanhouden en overdragen aan de politie wanneer agenten ter plaatse komen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)